Tanja's verhaal en achtergrond

Mar 18


Mijn verhaal...
 
Al 25 jaar  zit ik 'in het vak' als regisseur en docent. Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het maken van opdrachtvideo's. Waarbij ik vooral heel sterk ben in het vertalen van sociale en maatschappelijke thema's naar een video met impact. 
Ik ben opgeleid als docent aan de Filmacademie, en in 1995 afgestudeerd als de 1e lichting docent audiovisuele media in Nederland! 
En ik heb de afgelopen 25 jaar een aardverschuiving meegemaakt in het maken van videoproducties. Van gesjouw met apparatuur van 20 kilo, mijn beste video' s vertoond als ruisbak op VHS 🤬  en eindeloos wachten tot de volgende montagelas is uitgerekend door de computer. Ik wist niet beter, en ik vond video's maken en daarin lesgeven, het mooiste vak in de wereld.

VIDEO WAS VAN SPECIALISTEN. 

En tja, video's maken is nog steeds een erg leuk vak. Ook al is alles anders... 
Ik maak zelf mijn lesvideo's met mijn smartphone, superscherp filmen met 4K. Je kunt overal filmen, met no-budget en de hele wereld is jouw televisie kanaal. Ik heb leren presenteren en mezelf bekwaamd in online marketing. En geleerd hoe ik mijn trainingen online kan gaan geven. Wat de allerbelangrijkste verschuiving is: 

VIDEO IS VAN IEDEREEN.

Ook van jou als ondernemer. Want door de opkomst van social media en YouTube kun je nu zelf:
- Jouw marketing video's maken
- Deze verspreiden onder jouw potentiële klanten
- Door de juiste strategie je bedrijf laten groeien.

Dit is in het kort het systeem van VIDEO MARKETING uitgelegd. En de afgelopen jaren heb ik mezelf verdiept in dit systeem.
Want ik wil niet langer uurtje-factuurtje werken en steeds op jacht naar de volgende opdracht. Ik  wil ondernemen en een stabiel bedrijf opbouwen. Als ondernemer en docent verlang ik naar een bedrijf waarin ik een continue stroom aan inkomsten heb. Maar waarmee ik wel impact kan maken voor andere ondernemers. Zodat zij het zelfde kunnen bereiken als ik.

 Want veel kleine ondernemers leven een onzeker bestaan. Hoe veel financiële rust geeft het als je goede financiële basis hebt? En deze wens komt niet zomaar opborrelen... In 2006 kreeg ik een bericht, waar elke vrouw doodsbenauwd voor is.  Ik was 35 jaar, moeder van 2 lieve jongetjes van 3 en 1 jaar,  zelfstandig ondernemer, zonder AOV.  De diagnose kwam als een mokerslag: uitgezaaide borstkanker.  Het was foute boel. Heel fout. Ik ging een zwaar traject in, met 8 chemo's, bestralingen, immuuntherapie van 1 jaar en meerdere operaties.
Met alle behandelingen en operaties bij elkaar duurde het 3 jaar, voordat ik weer voldoende was hersteld om aan het werk te gaan. Werk is belangrijk, maar op zo'n moment besefte ik vooral hoe dankbaar ik mijn artsen was, dat ik het überhaupt had overleefd.

Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaat. Loondienst was voor mij geen optie. Ik wilde verder met mijn bedrijf. Maar dan wel als ondernemer. Ik ben mij gaan bijscholen op het gebied van ondernemerschap, zodat ik een stabiel bedrijf kon creëren in onrustige tijden. In 2013 ben ik samen met een collega zzp'er een ander bedrijf gestart, Pop-up professionals.  We verhuurden flexplekken aan zzp'ers en organiseerden events. Een mooie stabiele bron van inkomsten, zo zagen we het. We runden het met ons tweetjes en zo konden we allebei ons bedrijf ernaast houden. Leuk plan, totdat mijn compagnon na een half jaar eruit stapte.

Ineens stond ik er in mijn eentje voor, met een te hoge huur en een gebrek aan vaste klanten.  Want we waren nog aan het opbouwen. Ik ben nog steeds heel trots op mezelf. Ik heb het gered en het bedrijf weten op te bouwen tot een winstgevende onderneming. Pop-up professionals was mijn hoofdinkomen, ik gaf workshops en af en toe maakte ik een filmpje. Ik volgde wel de ontwikkeling in mijn oude vakgebied vanaf de zijlijn en zag video marketing opkomen als nieuwe trend.

 Na 5 jaar vond ik het welletjes. Ik miste het filmpjes maken, de vrijheid en de afwisseling. In 2018 heb ik Pop-up professionals verkocht en ben weer verder gegaan in mijn oude vak. Vooral ben ik mezelf gaan verdiepen in het systeem van Video marketing. En ik zie het als een basis waarmee jij als kleine ondernemer je bedrijf kunt laten groeien. 

Zonder dat je dure campagnes moet voeren of websites hoef te ontwikkelen. Een passende strategie en goede videocontent. En hoe dat moet, leer ik je binnen VideoAcademie.


Created with